dinsdag 21 oktober 2014

KCW Dag 1 : Fawn Lily dress with Woodcritters

Voila, we zijn gestart...


Zondag knipte ik het patroontje en de stof en gisteren kroop ik achter mijn machientje voor de eerste dat van Kid's Clothes Week.

Het patroontje van de Fawn Lily dress van Willow&co werd meteen aangeschaft toen ik het zag passeren op hun blog.
Ik was meteen weg van enkele van hun voorbeeldjurken.

Eén van de leuke dingen aan dit patroon is niet enkel dat je het kan maken met verschillende soorten bovenstukken en rokken ( veel combinaties dus ), maar ook dat het je toestaat om heel creatief om te gaan met kleuren en stoffen combinaties.

Voor mijn Woodcritter versie ging ik voor 3 designers : Michael Miller, Camelot en Free Spirit.


De instructies zijn duidelijk uitgelegd :veel foto's en tekst die de foto's verduidelijken.

Na een eerste pasbeurt bleek wel dat het nogal breed was, vooral aan de armen.
De dochter was meteen verliefd op het gouden paspeltje en de gouden boompjes. Met moeite kreeg ik het jurkje nog uit om het toch wat in te nemen.Na het in te nemen aan de mouw, valt het veel beter. Ik dacht eerst niet te topstitchen, maar nu ik de aan-foto's terugzie, denk ik dat het toch mooier gaat zijn.

1 opmerking: