vrijdag 10 oktober 2014

Octopus cape : Zo geknipt 2

Ik kreeg de kans om de octopuscape van zo geknipt 2 te testen. Een leuke badcape met oogjes, tentakels en een klein visje langs de zijkant.

Toen ik me inschreef als tester werd er gevraagd welk niveau ik had op gebied van naaien. Jammer genoeg werd er niet gevraagd welk niveau ik had op gebied van strijken ;-)

Het was een beetje uitzoeken wat ik allemaal nodig had. Ik had namelijk nog nooit met badstof gewerkt en al zeker niet met gekochte handdoeken. Maar nadat ik alles bij elkaar gezocht had, kon ik eraan beginnen.
Badstof : Handdoek van Zeeman
Blauwe stof met sterretjes : Lace Mountain Triba van Free spirit bij BabaRum.be 
Bias : Babarum.be
Oogjes : restje tricot

De uitleg is heel duidelijk en ik begon vol goede moed... Het leek me wel een simpel projectje, dat snel klaar zou zijn. Maar niets was minder waar.
De tentakels stikken, ok, dat lukte zonder probleem. Maar dan moesten ze allemaal gekeerd worden, gestreken en getopstiched ... wat een werk ... de eerste topstich ging wat moeizaam, maar de 9de vloog onder mijn machientje door.

Afwerken staat ook heel goed uitgelegd. Er staan duidelijke foto's bij en tekeningen waar nodig.
Het visje en de oogjes appliceren, was voor mij ook een primeur. Maar blijkbaar heb ik een machientje met een goede steek om dat te doen... dus dat weten we ook weeral :-) 

Mijn dochter was enigszins ontgoocheld dat het een grijze met blauw was geworden en geen roze princessenoctopus, dus wanneer er eens tijd over is ( moeilijk in dit huis tegenwoordig ) volgt er nog een roze versie.

Hieronder enkele fotootjes van mijn dochter en zoontje in de cape : 


3 opmerkingen:

 1. die cape is zalig! knap gemaakt...
  ik kijk al uit naar het boek...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. HEEL MOOIE DIE CAPE
   IK EEN VRAAG JE OF JULLIE STUKKEN STOFFEN HEBBEN VAN EEN METER OF LANGER
   DAT ZOU IK GRAAG WILLEN WETEN ?alice.gibels @telenet.be

   Verwijderen
  2. Hallo Alice,
   Alle stoffen worden geknipt in lopende meter. Dus als je 4 stuks bestelt, krijg je een meter.
   gr
   Jelle

   Verwijderen