vrijdag 31 oktober 2014

Onze eerste Blogmadam is ...

Van 1 tot 15 November zien jullie Elke in actie. Bekijk ook zeker haar favoriete stofjes op Babarum.


Hieronder alvast een kleine introductie :
Mijn naam is Elke, mama van een dochter (°2009) en een zoon (°2011).
Ik hou van mijn kinderen en van mijn man, maar natuurlijk ook van naaien en creeëren.
In februari 2013 begon ik aan een cursus ‘Naaien voor beginners’. Ons mama viel achterover van het verschieten, denk ik... Ik heb namelijk nooit veel van naaien moeten weten. Tot dus die bewuste cursus zich aandiende.

Ik schafte me een simpel (en goedkoop) naaimachientje aan en begon vol goede moed.
Al snel bleek dat dat naaimachientje echt niet voldeed aan mijn behoeften, dus werd een nieuw exemplaar aangeschaft. Daar heb ik serieus wat uurtjes op geoefend, tot ook dat niet meer voldeed.
Nu naai ik met veel plezier op een Brother Innovis 955, met ingebouwde borduurmachine waar ik ook al veel creaties mee maakte.

Mijn naaiskills zijn ondertussen serieus uitgebreid, ik denk dat ik wel van mezelf mag zeggen dat ik een serieus gevorderde naaister ben intussen.
Ik ben vooral bezig met het maken van kleding voor mijn kinderen en voor mezelf (en in mindere mate ook af en toe iets voor mijn lieve echtgenoot).
Verder beleef ik ook veel plezier aan het maken van handtassen, portemonneetjes, kleurpotlodenrollen en zwemzakjes (voor de verjaardagsfeestjes waar mijn kids op worden uitgenodigd).

Mijn moeilijkste creatie tot nu toe was de weekendtas van My Design. Daar zaten zoveel verschillende lagen versteviging allerhande in, dat het echt een hels karwei was om die op een deftige manier in elkaar te steken. Nadien vroeg mijn mama (ook een gevorderd naaister) om het patroon en ik heb het met veel plezier doorgeven (met de boodschap dat ik het nooit meer terug hoefde).

De patroontjes die hier al het vaakst werden bovengehaald zijn de simpele A-lijnrok uit ‘Allemaal Rokjes’ en het jurkpatroon Burda 7828.

Ik sta nu voor een serieuze uitdaging, want ik ben van plan om binnenkort zelf te beginnen met een naaisalon. Ben je geïnteresseerd? Hou dan zeker mijn blog in de gaten!

Hou zeker onze blog in het oog, want Elke heeft 3 super leuke creaties voor ons in petto !!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten