dinsdag 11 november 2014

Elke maakt : Een winterjas en een vrolijk rokje

Het is al de laatste blog van Elke :-( Gelukkig kunnen we haar na vandaag nog steeds volgen op MadebyElke.  

Als laatste creatie (voor de blogtour van Babarum) koos ik voor een uitdaging.
Ik besloot om voor een winterjas te gaan. Patroontje haalde ik uit Ottobre 5/2012 (kocht ik ook bij Babarum, maar ondertussen is hij uitverkocht).
Omdat de jas als winterjas zal gaan dienen, koos ik voor de buitenstof gabardine petrol, de voering werd 'schaap wintervoering'.
Die wintervoering is ondertussen ook uitverkocht, merk ik. Maar je kan zeker ook aan de slag met rimpelpels of krulschaap wintervoering (in twee kleuren beschikbaar).


Het is een jas geworden met een beetje een dubbel gevoel...
Aan de ene kant ben ik wel een beetje fier op mezelf dat ik dat alleen tot een betrekkelijk goed einde heb gebracht, zo'n jas. Het was tenslotte de eerste keer...

Aan de andere kant: het model past niet 100 %. Ik nam de maat ruim genoeg, omdat de wintervoering er bij in moest (die redelijk dik uitvalt). Daardoor valt de jas wel nogal breed natuurlijk.

Maar hoe meer ik erover nadenk: die jas gaat toch gedragen worden! Alleen al maar voor de vele uurtjes werk die er in gekropen zijn. Ik spendeerde twee avonden alleen al aan het patroon overtekenen en de stof knippen. Dat patroon was trouwens nog niet zo'n simpel geval. De jas is (helemaal) niet geworden zoals het 'in 't boekske' stond, ik heb er mijn eigen draai aan gegeven. Gewoon omdat ik de uitleg soms totaal niet snapte :-)


Van de overschot van de wintervoering, maakte ik nog een cirkelsjaal. Die is echt lekker warm en zal ik zeker kunnen gebruiken tijdens de bewakingen bij ons op school.


Blinde ritsen in de naden...

Voor de gabardine bestelde ik bijpassend garen. Superhandig; dan moet je tenminste niet zitten turen op je computerscherm naar kleurtjes die in het echt dan toch nog verschillen...

En ik kon het niet laten :-)
Ik maakte ook nog een rok. Puur en alleen omdat ik dat stofje zo mooi vind! Het is Moon Shine Fernx en je kan het terugvinden op de pagina met mijn favorieten bij Babarum.

Mijn eerste ideetje was om voor de A-lijn te gaan (uit Allemaal Rokjes), want die maak ik ondertussen bijna met mijn ogen dicht.
Probleempje: ik bestelde niet genoeg stof...
De stof is 110cm breed en dat had ik dus niet goed bekeken tijdens het bestellen. Met als gevolg dat ik het patroon van de A-lijn er niet uit kreeg.
Maar ja... Ik had ondertussen mijn zinnen gezet op een rok uit die stof en die zou er dus komen ook!
Ik begon verder te bladeren in het boek en kwam toen de pandenrok tegen. Die patroondelen pasten wel op de stof, al draaide ik sommige patroondelen wel op z'n kop, maar met deze print valt dat absoluut niet op.
Ik ben wel heel blij met het resultaat; de rok valt heel mooi, dankzij de soepele stof, de print komt toch nog goed uit ondanks het knippen in verschillende stroken en het is eens iets anders dan altijd een A-lijntje...

Ook met blinde rits in de zijnaad


De zoom werd afgewerkt met een paspeltje 
(die lag hier nog, ik zou niet meer weten waar ik hem haalde...)

Dit waren mijn laatste creaties voor de blogtour, maar zeker niet mijn laatste bezoekjes aan Babarum! Ik maakte ondertussen live kennis met Jelle en kan alleen maar beamen dat ze haar webshop met veel liefde en plezier runt!
Jelle, bedankt dat ik mocht meedoen met de blogtour; ik heb ervan genoten ;-)
Tot binnenkort!

Elke,
Jij bent bedankt !! 

1 opmerking:

  1. Amaai, Elke, is ben helemaal onder de indruk! Prachtig gemaakt allemaal en op zeer korte tijd!

    BeantwoordenVerwijderen