zondag 18 januari 2015

De emilinatie van de roze PJ's

 Ik heb twee kindjes: Lorin , een prachtige dochter van 5 en Kamil, een stoere zoon van 3. 

Aangezien ik geen fan ben van al te veel roze en paars, heb ik voor mijn baby dochter, veel unisex kleren gekocht. Dus mijn zoon heeft hier heel veel van kunnen aandoen. Maar al snel merkte ik dat de kleren die ik nadien voor mijn dochter had gekocht, toch wel meer meisjes kleren waren. Ookal was het iets groen of blauw, toch zijn de modelletjes van meisjes kinderkleding vaak wat meisjesachtiger. Logisch natuurlijk ;-)

Dus nu draagt Kamil enkel zijn zus haar Pijama's. En pijama's voor meisjes zijn vaak, roze, paars, met bloemen, met Dora, met prinsessen, ... maar ja , wie ziet dat. En mijn zoon vindt het niet erg, dus ... waarom zou ik het erg vinden.

Tot ik deze week bij mijn schoonmoeder de oude fotoboeken op mijn schoot kreeg. Mijn man heeft 1 broer ( tweeling ) en drie oudere zussen. En al snel kwam er een antwoord op de: maar ja, wie ziet dat, van de alinea hierboven... Een groot deel van de foto's waren gezellige zondag voormiddag foto's, in pijama's... allemaal mooie roze pijama's... ook de twee jongens. En toen we door de foto's bladerden merkte ik toch enige gene bij mijn man. Toen zal hij dat waarschijnlijk ook niet echt erg gevonden hebben ... maar nu was dat duidelijk anders :-) 

Dus mijn plan voor 2015 ... al de pijama's van Lorin, meteen doorgeven aan dochters van vriendinnen en Kamil krijgt allemaal leuke stoere pijama's. Zo kan hij in zijn puberteit ( die waarschijnlijk zo al moeilijk genoeg zal zijn ) zonder gene zijn kinderfoto's laten zien aan zijn eerste vriendinnetjes. 

Dus hier komt pijama 1 van de vele : De monster PJ's. 


Ik heb ff getwijfeld of ik deze stof wel zelf zou gebruiken, aangezien ze bijna uitverkocht is op de webshop. Maar MamaCin zei me : je mag jezelf toch ook wat gunnen ... dus ik volgde haar raad ( en bestelde meteen wat Rudes bij voor mijn klanten ;-) )

Ik koos 4 stofjes voor 2 pijama's ( 1 voor mijn zoon en 1 voor mijn dochter )

Ik gebruikte steeds het zwart en de grijze Rudes en combineerde deze met een accentkleur. De roze is geknipt, maar nog niet gestikt... de foto's komen dus later.

Ik tekende een leuke Tricot pijamabroek van de H&M over als broek. 


Voor het truitje gebruikte ik het patroon van de Leather Sweater, maar tekende eerst het voorpand en achterpand op een papier en knipte het daarna in stukjes.


Nadat de stof was geknipt, duurde het welgeteld een half uurtje om met de overlock alles in elkaar te zetten... en met een superleuk resultaat. 

Ik ging voor twee verschillende pijpjes:  Het grote monster aan de voorkant en het kleine monstertje achteraan.

Eigenlijk heeft het broekje geen voor of achterkant, maar ik combineer het het liefste zodat de grijze pijp aansluit met het muntgroene stuk van het bovenstuk. 


Mijn zoon vond hem wel leuk, maar wilde niet graag op de foto ... Mijn dochter was mega enthousiast en kan niet wachten tot de hare ook af is. Hopelijk wil Kamil wel poseren als Lorin ook een monster PJ heeft ;-)
Maar alleszins vind ik de zelfgemaakte PJ's een reuze succes :-)6 opmerkingen:

 1. Ik vind ze ontzettend stoer! Knap gemaakt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super pj! ik maakte ook pas twee sets voor de kinderen hier, maar heb al spijt dat ik niet eerst jouw post zag; dat verknipte patroon geeft een heel erg leuk resultaat...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel tof! Ik ben al benieuwd naar de roze versie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het was duidelijk goede raad ;) super mooi

  BeantwoordenVerwijderen