woensdag 25 februari 2015

The one with the upside down front Sunki Dress

Gisteren maakte ik voor mijn dochter de prachtige Sunki dress van Figgy's.Ik maakte al eerder een versie voor Flip this pattern. Hiervoor gebruikte ik een fotoprint stofje. Ik doopte de jurk: Woodcritter sunki. Hierop kreeg ik niet alleen veel leuke feedback van bloglezers, mijn dochter was er ook helemaal wild van. Maar na uitgebreid overleg werd toch beslist om de jurk aan Maxime te geven, onder voorwaarde dat ik een nieuw jurkje voor haar zou maken.

Toen ik gisteren startte, was ik al helemaal enthousiast ! Ik koos twee prachtige Cotton & Steel stofjes:Sarah Watts, de designer van deze stofjes haalde haar inspiratie tijdens een reis door Japan. Vandaar de eerst naam voor de jurk : Japan Sunki Dress.

Maar toen ik plots halverwege het naaien van de jurk merkte dat ik het voorpand ondersteboven had geknipt :-S, doopte ik het naar de reden van deze fout... Een Friends aflevering die speelde op de achtergrond toen ik de stof aan het knippen was.

En ik heb wel een stoffenwinkel, maar mijn persoonlijke stoffenbudget heeft ook zijn limieten :-D En ik had ook weinig zin om het jurkje uit elkaar te halen.
Misschien was het zelfs bij sommigen niet opgevallen, had ik het niet toegegeven ... maar iedereen maakt fouten, dus waarom zou ik de mijne verzwijgen ;-)

Gelukkig was mijn dochter niet minder enthousiast ...


 Ik gebruikte oranje paspel aan de zakken, de kraag en voor het afwerken van de mouw. Het afwerken van de mouw deed ik sober en een beetje op z'n Japans.De grote steekzakken is één van de redenen waarom ik ( en ik denk ook mijn dochter ) zo'n fan ben van dit patroontje. Door het hoofdstofje te combineren met een contraststofje, krijg je een super leuk effect.


Achteraan hield ik het simpel. Een blinde rits erin en hop.

En ... wat denken jullie? Stoort het upside down voorpandje ? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten