vrijdag 14 augustus 2015

MixnMatch : een duidelijke opdracht: roze, bloemen en bling bling

Je zag hem misschien al passeren bij haar ... de boekentas van Mind the Whale genaamd: MixnMatch. Ik zag de accolade en was instant verliefd.

En aangezien Lorin naar het eerste leerjaar gaat, was dit toch het ideale moment om het eens te proberen ... Ik ben geen tassenmadam ... heb welgeteld 1 tas gemaakt en een paar clutchen en pennezakjes... Ik maakte al eens een kleine kleuterboekentas voor Lorin, maar zonder al te veel poespas...

Tijd dus voor het echte werk!! En een werkje was het wel! 3 avonden spendeerde ik achter mijn machien. Af en toe dropte ik al eens een preview op Instagram.

Het tornmesje heeft ook zwaar werk geleverd. Niet dat het niet goed beschreven was ofzo... dat niet, maar wel omdat ik te snel was -ik was te benieuwd om te zien hoe hij eruit zou zien- of omdat ik de topstitch net ietsje rechter wou.


Deze keer koos ik de stofjes helemaal in functie van mijn dochter ... zij wou roze en bloemen en bling bling ... niet bepaald de thema's die ik voor ogen had, maar na wat zoeken vond ik een combinatie waar ook ik me in kon vinden.

Het werd een huzarenstuk, definitief de creatie waar ik nu volmondig van zeg: Ja ... dit is het moeilijkste wat ik ooit stikte en ja ... ik ben er verdomd fier op ;-)

De foto's zijn getrokken zonder boeken in de tas, dus hij valt een beetje flauwtjes, maar aangezien het onze eerste is die naar het eerste leerjaar gaat, hebben we nog niks om erin te steken :-D


Ik gebruikte een petrol kleurige ribvelours, een muntig katoentje van Art Gallery en een fel effen fuchsia Free spirit stofje voor de voering. Ik gebruikte twee kleuren Bias, Roze en Goud ( voor de bling bling ) en muntkleurig Bias. Achteraf bekeken misschien wat veel, Misschien had ik beter voor 1 kleur afwerking gegaan ipv 3 ... maar het kan er nog net door denk ik.


Als ik iets geleerd heb van deze boekentas is het wel het volgende: Je kan nooit genoeg speldjes hebben :-D


Maar de belangrijkste levensles volgde vandaag, toen ik mijn prachtige dochter zag staan met haar grote meisjes boekentas:De tijd gaat veel te snel !
Gebruikte stofjes:

Petrol Rib Velours
Art Gallery , Utopia Aglo Sapling
Essential Solid van Free Spirit in kleur Tropical

5 opmerkingen:

 1. Waw! Ik zou hier nooit ofte nooit de courage voor kunnen opbrengen, maar vind jouw resultaat wel ge-wel-dig mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @piepow ... gewoon doen ... als ik het kan, jij zeker !!

   Verwijderen
 2. Mooi zeg! Hopelijk draagt ze er zorg voor! Mijne jongste gooit met zijn boekentas, grr! Maar degene die ik vorig jaar voor hem maakte kan nog een jaartje mee. Ik maakte er volgens Oon, die zijn lastig naaien in de hoeken en lastig bij het keren. Bij deze niet neem ik aan, ik hoorde dat hij vrij lang 'plat' blijft en door de rits in elkaar wordt gezet? Missch maak ik volgend jaar een andere, als hij naar het eerste leerjaar gaat...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt mooi werk geleverd zeg en zo een zelf gemaakte boekentas die haar vriendinnetjes gaan jaloers zijn(op een gezonde manier,hé!) en je hebt ook een mooie dochter.Hier gaat de dochter naar het 1ste jaar aan de Universiteit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Knap! Hier staat er ook een 😊 Veel werk, maar leuk hè. (An)

  BeantwoordenVerwijderen