donderdag 29 oktober 2015

Candy Stripes Tinny en een colorblocking tutorial
Ik colorblockte eens een Tinny. 

De inspiratie kwam vooral van de stof van het rokje... 

Candy stripes... niet de officiële naam van het stofje, maar de felle kleurtjes deden met meteen aan snoepjes denken.  Een vrolijk stofje van Free Spirit. 


Ik bestelde er meteen een aantal passende kleurtjes bij van hun reeks Essential Solids. Prachtige Uni's trouwens! de kwaliteit van de prints en ook meteen in een kleur uit het gamma en die dus perfect matched. Ideaal voor een colorblock dress dacht ik zo ;-) 

Ik ging opnieuw voor de Tinny... Ik was zo verliefd geworden door de cactusjurk, dat ik het meteen opnieuw probeerde. Maar op algemeen verzoek van mijn dochter, koos ik niet voor 1 van de 4 rokdelen uit het patroon,  maar voor een cirkelrok... ze wil kunnen zwieren ;-) 


De rok maakte ik af met een biastje... simpel en mooi... 

Het werd weer een zalig jurkje... Deze keer ging ik voor een ander rokdeel én een ander kraagje. Maar als er iets is waar ik helemaal weg van ben bij de nieuwe Tinny, dan zijn het wel de mouwen!!! Dus die kopieerde ik schaamteloos van mijn cactusjurk. ;-)


Het bovenste maakte ik uit 5 verschillende kleuren. Voor de mouwen en het achterpand koos ik voor dezelfde kleur om het niet té druk te maken. Centraal koos ik voor twee kleuren die niet in het rokdeel zitten. Hier volgde ik mijn dochter haar smeekbede niet op. Zij wou namelijk een stukje roos erbij, maar ik hield het bij kleuren die qua tint niet te veel afweken.  De styling van de schoenen en de sokken werd verzorgd door Lorin ;-) 
Stoffen : Candy Stripes , Essential Solids: groen, licht blauw, petrol, oriental blue, olive

Wil je ook eens colorblocken en weet je niet goed hoe eraan te beginnen? 

Hieronder een kleine tutorial... 
 • Teken je lijnen op het patroon met een lat... schuine lijnen , geven schuine naden en dat krijg je niet mooi gestreken. 
 • Geef elk deel een nummer en noteer bij een patroon met naadwaarde inbegrepen waar je nog naad moet bijknippen  • En last but not least ... teken op 1 van de delen het patroon over in het klein. Dit lijkt idioot, maar geloof mij ... een paar uur later met de geknipte delen in je handen, ben je blij dat je niet opnieuw moet gaan puzzelen, maar gewoon kan spieken op je tekening ;-) 


 • Let erop wanneer je de delen aan elkaar naait dat je zorgvuldig kiest welke delen je eerst aan elkaar zet. Net zoals bij quilten, wil je zo veel mogelijk in rechte lijnen naaien. Zet dus bv eerst B en C aan elkaar, daarna D en E en dan deze twee delen. 
 • Let er ook op dat je naden altijd mooi platliggen... ze kan je ze nadien mooi vlak strijken en zit je niet met bultjes. 
Veel plezier !! 


3 opmerkingen:

 1. Leuk hé, dat colorblocken. Ik deed het ook voor de wedstrijd van Compagnie M. . Wat ik ook doe, is op de patroondelen onder, boven, links en rechts schrijven. Zo weet je onmiddellijk hoe een stuk moest liggen. Want inderdaad, zo uitgeknipt is het toch eventjes nadenken hoe je alles weer in elkaar zet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het prachtig... De kleuren zijn ook helemaal mijn ding!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi! Ik vind de kleuren die je bij elkaar gekozen hebt echt goed bij elkaar passen.

  BeantwoordenVerwijderen