zaterdag 21 november 2015

Jaski Ruski

De Lars van zonen 09 ligt al jaren te wachten... Ik heb al zoveel verschrikkelijk leuke resultaten zien passeren, maar ik durf er gewoon niet aan beginnen. Een jas... met zoveel patroondelen, zakken, voering enzoverder ...

En logisch zou zijn dat ik dan gewoon aan geen enkele jas zou durven beginnen... maar als er iets is dat ik niet ben, dan is het wel logisch..

Dus ik begon aan een jas... aan een jas met een Russisch patroon, zonder uitleg... Het is een gratis patroon dat ik hier vond. Dat er onderaan een fotohandleiding stond, had ik pas door nadat de jas klaar was :-D


Na heel wat gepuzzel was er maar 1 stukje dat ik niet kon thuisbrengen. Het stukje ligt er nog steeds... ik heb nog altijd niet gevonden waar het moet ;-) 


 

Ik koos voor 1 kleur buitenstof ipv twee zoals op het patroon. Ik liet mijn dochter kiezen tussen de roze, de terra en de gele en wonder boven wonder koos ze voor geel. 


 Voor de binnenstof koos ik een stofje van Free Spirit met blauw, geel en wit. De print bestaat uit futuristische wolkjes. 
Aan de mouwen, kraag en kap, maakte ik een pelsje, zodat het jasje goed isoleert tegen de kou. Ik koos voor een heel zacht pelsje, een echte teddy. Iets duurder, maar zeker de moeite, aangezien hij mooi wast en na een wasbeurt nog altijd even zacht en fluffy is.


De zak knipte ik in de andere richting. Zodat de vierkantjes van de stof rechtkomen ipv schuin. Een klein accentje...

Ik knipte het patroondeel van de zak door en zette er een paspel tussen. Het paspel maakte ik van de binnenstof. Ik deed het deze keer op de luie manier en stikte repels stof over bestaand paspel. Ook tussen de patronen van het voorpand, de kap en achteraan liet ik het paspel terugkomen.


De kap valt mooi bol. Ze sluit ook mooi aan aan haar gezicht en kan vooraan sluiten met twee kamsnaps. De kraag komt ook redelijk hoog, waardoor haar hals en nek goed beschermd zijn tegen de wind.


Zeker een aanrader, moest je een zoon of dochter hebben in maat 128. Want volgens mij is dat de enige gratis maat.

Hier heeft hij alleszins al goed dienstgedaan de afgelopen dagen :-)


Patroon : 
Winterjas, gratis Russisch patroon 

Stof : 
Parka Geel bij babarum.be
Pels bij babarum.be
Cloudy Sky van Free Spirit bij Babarum.beGeen opmerkingen:

Een reactie posten