zondag 1 mei 2016

Susanne in een omkeerbaar wolletje

De Susanne van CompagnieM stond al even op mijn verlanglijstje. 
En op de beurs in Keulen zag ik het perfecte stofje!!
Een omkeerbaar wolletje met een beige kant met een motiefje en een zwarte kant met een stipje. Ik koos voor de lange versie en overlockte alles met roze. Het roze geeft wat meer kleur en contrast, maar is niet te hard, waardoor de vest met veel te combineren is. 


De randen overlocken is misschien niet genoeg. Wel tegen uitrafelen, maar de randen zijn niet stevig genoeg, waardoor ze omkrullen. Dat moet ik één dezer nog eens fixen door wat handwerk ... 


Ik ben echt fan van de zakken. Het is onweerstaanbaar ... je kan niet de vest aandoen zonder constant je handen in de zakken te steken.Ik knipte de mouw door en knipte ze in twee stukken. Dit had twee redenen : 

  • Op deze manier knipte ik de cardigan uit 1,25 m ipv 1,60 m. Ook een stoffenmadam moet zuinig kunnen zijn ;-) 
  • Hierdoor zit er een stiklijn in de mouw die ook een speciaal effect geeft. 
Een ideale Cardie voor deze lente dagen. niet te warm, maar net goed voor het koude briesje die de warmte van de zon soms tegenhoudt. 

Patroon : Susanne van Compagnie M
Stof : Wolletje van BabaRum.be
Kat : Vino Rosso