donderdag 5 mei 2016

Zomer paneel Roma Communie jurk
Ik maakte de Roma al eens voor het dochterje én een bruidsmeisje van mijn beste vriendin haar trouw en ik ben helemaal weg van de Roma. Door het speciale kraagje dat een kroontje vormt op het voorpand heeft het net iets anders dan de meeste patroontjes. 


Ik ben geen fan van witte klassieke communiejurken, maar toen ik op zoek ging naar een stofje, was ik meteen verkocht toen ik het Sommer panel van Michael Miller zag. Ik combineer met een geel Dear Stella stofje uit de Net collectie. Ik maakte het wel net iets anders dan in de beschrijving, want daar zit het kraagje los, zodat je het ook naar boven kan plooien. Leuk, want dan heb je twee jurkjes in één. Maar in praktijk valt het kraagje dan nooit mooi vlak. Dus besloot ik om het vast te maken met een topstitch. 

Ik stak er nog een zilver paspeltje tussen om wat meer bling bling te geven én ook om de overgang van de witte naar de gele stof wat te breken. 


De fotootjes trok ik bij ons achter in een reusachtige wei, die toevallig vol gele paardebloemen stond ... beter kon niet :-D 


Ze is er helemaal klaar voor ... qua outfit en qua mentale voorbereiding ... Feest, springkasteel, cadeau's, virgin cocktails ... en niet te vergeten natuurlijk ... de eerste hostie ;-) 

Patroon: Roma dress van c'est dimanche
Stoffen: Net Mustard van Dear Stella en Sommer Panel van Michael Miller

3 opmerkingen:

  1. Heel mooi, ik maakte deze jurk ook als communiejurk voor mijn jongste (zie blog http://sterrenstofbykatrien.blogspot.be/2015/09/een-terugblik-1-mei-2015.html) en ook met een paneelstofje ! Proficiat met de communicant en de mooie jurk !

    BeantwoordenVerwijderen