maandag 29 augustus 2016

Winterse Eden jurk + Give Away

Een paar weken geleden maakte ik al een zomerse versie van de Eden Jurk van La Maison Victor.

Deze versie lag eigenlijk eerst onder mijn machine, maar moest wijken voor de zomerversie door het mooie weer. Aangezien het de afgelopen dagen wel eens fijn was om een uurtje in een koel huis te vertoeven, heb ik hem eindelijk verder afgewerkt.


De Edenjurk is echt een toppertje. Ze is stijlvol, maar toch een beetje ondeugend door de open rug. 
Ik heb geen jurkjes-uit-de-winkel model. Ik ga van een 36 naar een 42, dus wel wat verschil te overbruggen. Zelf jurken maken is de enige optie voor een mooi aansluitende jurk. 

Het model is perfect voor mij, maar de Sweaterstof die ik ervoor gebruikte is voor mij iets te zwaar. Door het verschil in kledingmaat van mijn taille en mijn heupen, zorgt de sweater voor zware lijnen die mijn heupen accentueert. Jammer, want het valt op zich mooi en het zorgt wel voor volume in de rok. En oh ja ... het voelt zalig zacht aan. Dus wel een goed ideetje voor dames met minder uitgesproken heupen. 

Op de foto's is de rok wat gerimpeld... de jurk lag klaar voor de shoot, maar mijn dochter besliste dat de jurk zachter was dan de zetel en ging er bovenop zitten. Toen ik het besefte was het kwaad al geschied. Jammer genoeg geen tijd meer voor andere foto's, dus ik moet het met deze doen. 

Ik ben niet zo'n fan van het beleg van het patroon. Het blijft niet mooi zitten en bij het aandoen van de jurk is het een fitness oefening om het beleg op de rug mooi weggestopt te krijgen. In mijn zomerversie voerde ik de jurk ipv een beleg en dat vind ik een veel elegantere afwerking.  Nu nog wachten op de wintermaanden, want voor deze hitte is de jurk net iets te warm :-D

Ook ik kreeg een leuk mailtje van La Maison Victor met de vraag of ik een cadeautje wilde uitdelen ... natuurlijk wil ik dat :-D 

Dit patroontje van de Martini jurk ligt op 1 van jullie te wachten : 


Laat gewoon even een comment met je emailadres, zodat ik je kan bereiken als je gewonnen hebt. Of hou de volgende post in de gaten, als je liever geen emailadres wil achterlaten.
Je kan deelnemen tot zaterdag 3 September. 

Veel Succes !!! 

Patroon : Eden Jurk , La Maison Victor 
Stof : Blauwe Melee Sweaterstof van BabaRum.be 

18 opmerkingen:

 1. Knappe jurk, knappe stof , knappe madame super gedaan ! severineborremans@msn.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die sweater leek mij net een supertof idee, maar kijk, als jíj al vindt dat je heupen benadrukt worden, dan pas ik wel ;)
  Ik weet niet hoe graag z andere volgers hun emailadres hier achterlaten, maar hier pas ik voor.
  Mocht je beslissen in een volgend blogbericht bekend te maken wie wint, en dat die jou moet mailen, tja, dan doe ik toch weer mee 😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jozefien, ik heb het aangepast en beschouw je comment als deelname ;-)

   Verwijderen
 3. Ik start dit jaar met naailessen na wat proevertjes. En als ik die mooie jurk zie die je maakte , ben ik nog meer gemotiveerd om dit ook te kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waw! Prachtige winterse Eden! Dit wordt ongetwijfeld een van mijn volgende projectjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik vind hem nochthans erg geslaagd afgaand op de foto's ! En een heel mooie tint.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een knap jurkje. Het staat je ook goed. Aangezien ik ook brede heupen heb kies ik niet graag voor zulke stoffen maar deze valt heel goed mee. een beetje een marlynn look.Knap :) .Jessica.geboers@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi kleedje! En ik doe graag mee voor het patroon van de "Martini"-jurk, want de eerste editie van LMV heb ik niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die heupen zitten in je hoofd ... wij, de rest van de wereld zien ze niet :-). Het ziet er zo gemakkelijk zacht uit, heel mooi. En voor de martini jurk schreeuw ik even heel luid: jaaaaa ik doe mee, ik heb dit patroon nog niet en jaaaaa ik wil hem wel graag: roosenboele@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb zitten zoeken naar de foto waar de jurk zwaar valt op je heupen maar zie alleen maar een mooi jurkje dat soepel valt! katrienverhaeg@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooie jurk, deze staat ook op mijn to-do lijstje (net als zovele ander projectjes) ! Wat leuk dat hij in sweater ook zo elegant is, dan wordt het helemaal een topper voor mij :)
  Aan de Martini jurk wil ik mij ook wel eens wagen, de 'quircky' halslijn is ook wel mijn ding.
  lize_ryckebosch@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Bij deze komt de Eden jurk ook op mijn to-sew lijstje! (Dat precies alleen maar langer wordt!) Ik ding ook graag mee voor het martini jurk patroon. Die jurk is net iets 'chiquer' dan mijn gebruikelijke stijl, maar wie weet trekt deze giveaway me wel over de streep. Ik laat ook liever niet mijn mail adres hier zo achter. Kan ik toch meedoen?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Marianne Dedobbeleer30/8/16 16:01

  De martini jurk heeft wel een wow halsuitsnijding, lijkt me juist gepast voor mijne "devant" ik ding dus mee, marianne.dedobbeleer1@telenet.be

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ben pas begonnen met het naaien van kleding(normaal alleen tassen en soft structured carriers) allemaal voor mijn dochter, maar mama wil ook wel eens wat voor zichzelf.
  Deze jurk lijkt me ideaal met een legging voor de herfst of kerst.
  als icter vind ik het alleen niet prettig om mijn email adres te plaatsen maar via fb ben ik te bereiken via " https://www.facebook.com/NicoleMaakt/"

  Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk, staat je goed! Ik doe graag mee voor een lieve vriendin.... Allset apestaartje upcmail.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Keitoffe jurk... k_trien@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen