maandag 29 augustus 2016

Winterse Eden jurk + Give Away

Een paar weken geleden maakte ik al een zomerse versie van de Eden Jurk van La Maison Victor.

Deze versie lag eigenlijk eerst onder mijn machine, maar moest wijken voor de zomerversie door het mooie weer. Aangezien het de afgelopen dagen wel eens fijn was om een uurtje in een koel huis te vertoeven, heb ik hem eindelijk verder afgewerkt.


De Edenjurk is echt een toppertje. Ze is stijlvol, maar toch een beetje ondeugend door de open rug. 
Ik heb geen jurkjes-uit-de-winkel model. Ik ga van een 36 naar een 42, dus wel wat verschil te overbruggen. Zelf jurken maken is de enige optie voor een mooi aansluitende jurk. 

Het model is perfect voor mij, maar de Sweaterstof die ik ervoor gebruikte is voor mij iets te zwaar. Door het verschil in kledingmaat van mijn taille en mijn heupen, zorgt de sweater voor zware lijnen die mijn heupen accentueert. Jammer, want het valt op zich mooi en het zorgt wel voor volume in de rok. En oh ja ... het voelt zalig zacht aan. Dus wel een goed ideetje voor dames met minder uitgesproken heupen. 

Op de foto's is de rok wat gerimpeld... de jurk lag klaar voor de shoot, maar mijn dochter besliste dat de jurk zachter was dan de zetel en ging er bovenop zitten. Toen ik het besefte was het kwaad al geschied. Jammer genoeg geen tijd meer voor andere foto's, dus ik moet het met deze doen. 

Ik ben niet zo'n fan van het beleg van het patroon. Het blijft niet mooi zitten en bij het aandoen van de jurk is het een fitness oefening om het beleg op de rug mooi weggestopt te krijgen. In mijn zomerversie voerde ik de jurk ipv een beleg en dat vind ik een veel elegantere afwerking.  Nu nog wachten op de wintermaanden, want voor deze hitte is de jurk net iets te warm :-D

Ook ik kreeg een leuk mailtje van La Maison Victor met de vraag of ik een cadeautje wilde uitdelen ... natuurlijk wil ik dat :-D 

Dit patroontje van de Martini jurk ligt op 1 van jullie te wachten : 


Laat gewoon even een comment met je emailadres, zodat ik je kan bereiken als je gewonnen hebt. Of hou de volgende post in de gaten, als je liever geen emailadres wil achterlaten.
Je kan deelnemen tot zaterdag 3 September. 

Veel Succes !!! 

Patroon : Eden Jurk , La Maison Victor 
Stof : Blauwe Melee Sweaterstof van BabaRum.be