zondag 18 september 2016

Blogtour BabaRum : Streepjesjurk door Lies

Lies van Liesellove koos voor een gestreepte Punta di Roma. En dit stofje heeft een geheimpje... want de matrozen van Kapitein Winokio hebben een T-shirt in hetzelfde streepje ;-) 
Hieronder lees je meer over haar selfish sewing project.

Het komende blogverhaal is er eentje van vertwijfeling over dat naaien voor mezelf en alles wat ik er niet goed aan vind. Wilt u mijn beklag vermijden, scroll dan gewoon door naar beneden, naar het leukste gedeelte van deze blogpost: de give-away. Aan alle anderen: zeg niet dat ik u niet gewaarschuwd heb, haha.
 Al eventjes geleden kreeg ik de vraag van Jelle van Babarum of ik zin had in een blogtour. Als het met stof te maken heeft moet ik daar nooit lang over nadenken. Echter, de tijd verstreek, we gingen op reis en nog steeds had ik geen stofje gekozen. Laat staan een project. Toen de deadline daar bijna was, realiseerde ik mij dat ik tegelijkertijd een andere deadline heb (waar u één dezer van alles over te weten komt.) Soit, u kunt het zich wel voorstellen: twee deadlines halen dat zorgt voor stress, véél stress.
babarum selfish sewingVan Jelle kreeg ik gelukkig enkele dagen uitstel waardoor ik vandaag mijn creatie toon. Het werd een projectje voor mezelf waar ik eigenlijk niet geheel tevreden over ben. Aan de stof ligt het niet: de gestreepte punta di roma verwerkte als een eitje. Wederom heb ik geleerd dat ik een patroon echt wel eens moet nameten. Mijn lijf past qua lengte namelijk vaak niet in de standaardmaten. Het bovenstuk van deze jurk is net te kort. Het rokgedeelte start daardoor bijna net onder mijn boezem en bijzonder flatterend is dat in mijn geval toch niet.

MIJN MEDEBEWONERS KUNNEN NAMELIJK WEL OM MET AL MIJN IMPERFECTIES! OOK MET DIE NIET ZO BRUINE BENEN, HAHA.

Op voorhand wist ik ook eigenlijk al dat het voorgestelde beleg niet toereikend zou zijn. Ik snap echt niet waarom patroon-boekjes systematisch mini-belegdeeljes blijven aanbieden. Mijn ervaring leert mijn alleen maar dat het beleg dan steevast komt piepen. Ik kan nog altijd doorstikken (wat normaal niet moet volgens de werkbeschrijving), maar deed dat nog niet omdat ik dat vaak erg lelijk vind. Een moeilijke naaister ben ik, niet rap content en al!
babarum selfish sewingbabarum selfish sewingWat wel is, de jurk voelt heerlijk zacht aan op mijn huid. Ik weet niet als ik er ooit mee durf buiten komen maar als huisjurk is deze wel perfect. Mijn medebewoners kunnen namelijk wel om met al mijn imperfecties! Ook met die niet zo bruine benen, haha. 
give away
Babarum doet natuurlijk niet zomaar een blogtour. De webshop blaast 2 kaarsjes uit en daarom is het feest. Wil je graag een meter stof winnen? Enter dan gewoon in de RAfflecopter Give-Away en binnen een dag of 7 maak ik de winnaar bekend! Succes!

2 opmerkingen:

  1. Ik vind het kleedje niet slecht, alleen de neepjes geven een raar effect door de streepjes. Of is het een optische illusie?
    Ik ding graag mee, voor de give-away! Ben ik de eerste ofwa???

    BeantwoordenVerwijderen