donderdag 22 september 2016

Blogtour Khadetjes : "Dedie die ook aan venten denkt"

Eén van de vele dingen die ik geweldig vind aan Sarah haar blog is de titels van haar posts. Op de één of andere manier triggeren die mij altijd enorm om verder te klikken - naast het feit dat ik ook altijd benieuwd ben, wat voor moois ze weeral onder haar machine onderuit getoverd heeft natuurlijk.
Ook dit keer stelde de title niet teleur... en het maaksel is weer gewoon geweldig !!
Patroon: Finlayson Sweater van Thread Theory - Stof: French Terry navy blue van Babarum
Oh boy. Een blik op de rechterkant van het scherm - onder het blokje "over" of labels voor de normale mensen - toont het zelfs zonder cijfers pijnlijk duidelijk aan; de kleinste bewoner van ons huis gaat met het merendeel van het gerief lopen, de sukkelaar van 't spel, die staat er in piepkleine lettertjes naast. Om mezelf te verdedigen kan ik zeggen dat 2016 naar mijn gevoel het jaar van de vent is maar dat ik dat blijkbaar niet fotografisch vastgelegd heb - met twee hemden op de teller en vier tshirts vind ik dat hij niet echt te klagen heeft. Toen Jelle me vroeg of ik haar tweejarig stoffenwinkelbestaan wou meevieren, deden die piepkleine lettertjes van dat label me zeggen "ja" en "zijn heren ook toegelaten?". Ik kan alvast vertellen dat ze voortaan "altijd nog een keer mag langskomen" want dat nieuwe maaksel, dat valt hier in de smaak!

430-02
430-03

Wat stoffenwinkels betreft moet ik het merendeel enthousiaste uit de grond schietende paddenstoelen ontgoochelen... ik ben nogal honkvast en verkies bovendien steeds vaker een bakstenen winkel waar ik kan voelen aan de stof - hopelijk ken je die teleurstelling niet; van vol contentement een pakje open te doen, met een koude douche als gevolg omdat de stof toch niet helemaal je dat is.
Hoewel Jelle aan de andere kant van het land woont en gaan voelen dus niet zo praktisch is, hoor ik het haar nog zeggen "ik moet iets vertellen, ik ga -ook- een stoffenwinkel beginnen". Onze paden kruisten elkaar sinds dat moment nog geregeld en meer dan twee jaar later, geniet ik nog steeds van haar eigenzinnige keuzes en haar aandacht voor stoffen voor dames en heren.

430-04
430-05

Nu moet je weten dat meneer Khadetjes al sinds dat gesprek voorzichtig oppert dat een op maat gemaakte broek wel leuk zou zijn, Ik blijf min of meer doof voor dat lieve verzoek en kijk uit naar allerlei patronen die ik wel zie zitten - understatement van het jaar; meneer Khadetjes is nogal een brave mens, niet dat hij de broek in huis niet zou dragen, maar laat ons zeggen dat hij niet bepaald wakker ligt van vestimentaire keuzes. Op Black Friday zag ik mijn kans schoon en plunderde ik de webshop van Thread Theory. Een Newcastle Cardigan, dat leek me wel iets - zeg nu zelf, wat kun je daar nu op tegen hebben?
U las het regeltje "hij ligt niet wakker van vestimentaire beslissingen"?
Juist.
Deze keer wel.
Ui.te.raard. 
Ik deed mijn best niet al te veel te rologen - wie mij kent weet dat dat een onbegonnen zaak is want mijn gedachten zijn in 9,5 keer van de 10 zonder enige nood aan ondertiteling van mijn gezicht af te lezen - en schotelde een aantal alternatieven voor die 'ongelooflijk, foeilelijke bompatrui' voor. De keuze viel op een ander patroon dat ik diezelfde dag in mijn mandje klikte; de Finlayson Sweater - ik zweeg uiteraard als vermoord dat er ook een patroon voor een broek in mijn mailbox belandde, anders had ik mijn plannen wel kunnen opbergen #onsgeheimpje #schaterlach.

430-06

Dossier gemaakt: Enkele -ongeblogde- maaksels eerder dit jaar leerden mij dat ik mezelf niet kan en mag vertrouwen met een meetlint als het om meneer Khadetjes gaat. Dat doe ik dus niet meer, vergeet het - vrijwilligers om me de benodigde trucs te komen demonstreren zijn méér dan welkom!.
Om mezelf frustraties en een niet passend kledingsstuk te besparen, mat ik een gelijkaardige sweater op en mat ik na op het patroon - wie mij kent weet dat dat ook tricky is, maar allé, een ezel stoot zich ook maar een bepaald aantal keren aan dezelfde steenhoop ik dan - om de maat te bepalen. Ik twijfelde tussen een XS en een S (hij zat er pal tussen in) en maakte uiteindelijk de grootste maat; de dus. Alles kwam behoorlijk goed overeen met de bestaande kleerkastvulling, dus paste ik nauwelijks iets aan - ik tekende wél drie cm extra mouwlengte en zette alle boorden aan op 1cm naadwaarde in plaats van de inbegrepen anderhalve. Ik verzuimde de kraag te verstevigen - ter mijner verdediginger stond 'optioneel' - en zou dat een volgende keer wel doen bij French Terry, bij stevigere stof hoeft het volgens mij niet. Eigenlijk niets dan lof voor het patroon; de naadwaarde is inbegrepen, de handleiding is duidelijk (er is zelfs een sewalong met nog meer foto materiaal) en de pasvorm is goed. Zelfs mijn moeilijk vestimentair geval is tevreden en nestelt zich in deze überzachte sweater. Klaar voor bandwerk, als je het mij vraagt.

430-07

Wie graag zichzelf of iemand anders wil verwennen met een meter van deze streelzachte tricot - of wat anders, dat kan ook, uiteraard - waag dan hier je kans tot eind deze maand. Voor wie niet tot die tijd kan wachten, gebruik BabaRumFeest voor 15% korting.


a Rafflecopter giveaway

2 opmerkingen:

  1. wreed schoon gerief en stiekem wil ik wel uwen vent zijnen kop es zien zeg! Niet dat de trui niet schoon is, absoluut niet, maar ik wil meer :-))))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. als dat geen goed nieuws is :)
    merci!!!!!!!!!!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen