maandag 5 december 2016

Ook wij bloggen for life : damesjurk op maat


Week 4 al ... de laatste... wat ging het weer snel voorbij. 

De eerste twee weken shopte ik duchtig lotjes van andere blogsters. Er zaten echt pareltjes tussen en ik zou enorm fier zijn, moest er eentje van in onze kast terechtkomen. 

De afgelopen week was ik er niet helemaal bij met m'n hoofd wegens een sterfgeval in de familie. Eén van de dingen die compleet aan me voorbijgingen was om lotjes te kopen. Jammer... maar week 4 zit ook boordevol leukerds... dus koop ik meteen deze week eens zoveel lotjes ... en ik hoop van jullie hetzelfde ;-)


Ik ronsel niet graag voor iets waar ik niet achtersta. Annelies en Sarah kozen echter een prachtig goed doel waar ik graag mijn steentje ( of jurkje ) aan bijdraag. VZW Altijd Vrouw zet zich in om vrouwen te begeleiden tijdens en na kanker. In kleine en grote dingen verzachten ze de pijn en zorgen ze dat vrouwen zich waardig blijven voelen doorheen het ganse proces. 

Ik maakte voor jullie een klassieker ... de burda 7828 ofte de KingLouis look-a-like. 
En eigenlijk moet ik opbiechten : ik maakte voor mezelf een jurk. 
Aangezien ik model moest zijn, paste ik deze versie aan mijn model aan... ik tekende van 36 naar 40. Inderdaad 2 maten... niet altijd eenvoudig te camoufleren, maar deze snit is er perfect voor. 


En ook de winnaar wil ik er eentje maken op maat. En dit kan van maat 36 tot 42. 


Het stofje is een perfecte match voor dit jurkje. Door de grote en onregelmatige print, is het leuk te combineren met de patroondelen. 
Ik werkte af met een rood kantig elastiekje


Ik koos ervoor om te knopen op de rug, omdat ik niet zo'n fan ben van een knoop onder de arm... maar ook dat mogen jullie vrij invullen. Voila ... Ik sluit af met een buiging voor de organisatie ... Bedankt Sarah en Annelies voor dit geweldige initiatief !! Moest je het concept nog niet kennen ... nog even in het kort: 

Wil je kans maken op deze jurk aangepast aan jouw maat ? Koop dan 1 of meerdere lotjes. 
1 kans kost slechts 2 €.  
2€ die goed besteed wordt. 
Vul hieronder het formulier in en kies voor nummer 41: BabaRum

Op je overschrijving zet je volgende vermelding: 

41 (nummer van dit veilingsstuk) – jouw naam – jouw voornaam – aantal lotjes

Is deze jurk toch niet zo je ding, maar wil je wel bijdragen aan het goede doel? Kijk dan snel onder het formulier naar de andere creaties van deze week. En vergeet niet... 't is de laatste week !!! Nu of nooit dus. 


De kleine lettertjes:
• Elke veiling duurt van maandag tot vrijdag, je kan dus vanaf maandag tot en met vrijdag overschrijvingen doen op rekeningnummer BE69 3770 2596 1378, voor zoveel lotjes als je zelf wenst. Er wordt geen uitzondering gemaakt.
• Per stuk waarvoor je lotjes koopt, graag 1 overschrijving. Dit om verwarring te vermijden. Wens je voor stuk 1 graag 3 lotjes en voor stuk 5 graag 2 lotjes? Perfect mogelijk, maar bezorg ons de centen in twee overschrijvingen - eentje van 6 euro voor stuk 1 en een van €4 voor stuk 5.
• Er wordt geen cash geld aangenomen. Wij hebben geen kassa, en de deelnemende blogsters wonen verspreid over het land. Wil je een lotje, registreer je dan via het formulier, en schrijf daarna over op de rekening
• Per overschrijving vragen we met aandrang de volledige en juiste vermelding in de mededeling te gebruiken. Deze gegevens zijn terug te vinden op de blog van de maakster in kwestie. (Dus voor mijn stuk hierboven, voor de andere stukken op de blogs van mijn collega's.)
• Op elke blog waar je een stuk koopt, vul je het formulier in, zodat we over je gegevens beschikken in geval van winst. We vergelijken deze lijst met de overschrijvingen. Enkel een overschrijving vergezeld van een registratie via het formulier is een geldige deelname. 
• De centen schrijf je over op rekeningnummer BE69 3770 2596 1378 en enkel op dit nummer.
• Alle centen gaan integraal naar het goede doel, er worden geen kosten vanaf gehouden, ook niet voor de verzending van de stukken. Wij doen dit vrijwillig om de doelen te steunen. Hou daarom in het achterhoofd: we veilen handgemaakte stukken van hobbynaaisters. Hou er rekening mee dat misschien niet alles 100% perfect is afgewerkt. (Dat is een winkelstuk meestal ook niet.) Er loopt al eens een naadje scheef of er hangt al eens een draadje los: niemand is perfect. We gaan voor een perfecte imperfectie overgoten met veel menselijkheid!
• Verzending naar het buitenland is duur vanuit België. Wens je vanuit het buitenland lotjes te kopen voor een stuk? Dat kan, maar als je wint, vragen wij de verzendkosten zelf te dragen.
• De trekking gaat door op 18 december. De winnaars worden via de blogs en op de facebookpagina bekend gemaakt.


7 opmerkingen:

 1. Prachtige stof! Deze jurk kan me helemaal bekoren!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ♥♥ voor de jurk en je foto's, ik vind ze heerlijk!
  #schaterlach... kan ik ook gewoon de lap stof winnen #ikpasnietindiejurk

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Allé dan, voor jou doe ik een specialleke ;-)

   Verwijderen
  2. Allé dan, voor jou doe ik een specialleke ;-)

   Verwijderen
 3. Leuke jurk! Een waar topmodel! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lotjes gekocht! Dat patroon ligt hier al eeuwen in de schuif, maar de kans om dat op maat te laten maken door een ander (en niet van de minste!) in zo'n schoon stofke, die laat ik niet aan mij voorbijgaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo knap! Echt de perfecte print voor dit patroon!

  BeantwoordenVerwijderen