zondag 25 december 2016

Pink pleats


Roze...
 het blijft een fenomeen... ik grijp er zelf zelden naar, ( ben niet zo'n fan ). Ik vind het vaak té. Vooral het barbie en k3 roze. Mijn dochter staat ook beter met andere kleuren.  

Mijn dochter is echter wel enorm fan.  En gelukkig zijn er wel enkele tinten die haar mooie oogjes doen stralen. Ik koos voor een patroontje uit de laatste La Maison Victor: de Juliette Blouse. Een hemdje met leuke plooitjes bovenaan. 


Het stofje is een bicolor katoentje. Geweven met twee kleuren : wit en oranje. Vandaar de zalmroze tint. Doordat het zo geweven is, heeft het een leuk 3d effect. De kleur verandert afhankelijk van de lichtinval. 


De plooitjes laten uitkomen was niet zo evident. Ik plooide en streek 3 keer en nog komt het niet helemaal uit. Maar het ongetrainde oog merkt het niet :-)


Ik dook in mijn knopendoos en haalde er 6 leuke poezenknoopjes uit. De manchetten moesten wel met een ander knoopje, want ik had er geen 8 van. Dus moest iemand weten waar ik de poesjes nog kan vinden... geef me gerust een seintje :-D 


 De plooitjes achteraan bleven niet zo mooi platliggen, dus dit heb ik ze een stukje ingestikt. 

En 't zou mijn dochter niet zijn, moesten de helft van de foto's niet met gekke bekken zijn :-D


Gelukkige feesten !! 


Patroon : Juliette blouse van La Maison Victor November / December 2016
Stof : Bicolor wit oranje bij BabaRum.be
4 opmerkingen:

  1. Mooi! Ik vind de doorstikte stukjes op het achterpand net erg leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit jurkje was me niet opgevallen in de lmv maar na deze versie ga ik daar toch eens naar op zoek moeten gaan 🙂

    BeantwoordenVerwijderen