maandag 27 maart 2017

Double Sweetheart Tinny


De zomer komt eraan ... ik voelde het zonnetje op mijn gezicht en het begon te kriebelen ... de eerste zomerjurk. Meestal val ik als een blok in slaap. Vaak ben ik al vertrokken vooraleer mijn hoofd mijn kussen raakt. Maar plots was er een project... waardoor ik verschillende avonden na elkaar 10 minuten wakker lag ;-) Gewoon uit spanning om eraan te kunnen starten. 

In mijn hoofd zag het jurkje er zo geweldig uit, dat ik kampte met drempelvrees... want de kans dat het resultaat helemaal niet zo verbluffend zou zijn als mijn weelderige fantasie was groot. 


Ik koos één van mijn favoriete Cotton+Steel stofjes: de Hat Box. Een zacht roze stofje met stoere oranje rode tijgers op. Dit combineerde ik met de Brick Row

Ik ging opnieuw voor de Tinny, ookal liggen er nog enorm veel patroontjes te wachten. Maar de Tinny werkt voor mij... en voor Lorin ;-) 

Ik hou ervan om met de Tinny aan de slag te gaan, maar hem dan net iets anders te maken. Deze keer ging ik voor een sweetheart back én een sweetheart front ;-) De fotootjes werden getrokken in de avondzon. Sommige zijn misschien wat donker, maar ik vond het licht op het jurkje zo geweldig, dat ik besloot om ze te houden en de shoot niet opnieuw te doen.  Achteraan werkte ik de jurk af met 3 knoopjes. Ik sluit ze met een lusje ipv een knoopsgat. 


Het jurkje is een pareltje !! 

Ik nam 10 meter Hat Box stof mee naar de Shopfabriek én dit jurkje:


en ik kwam met 1,5 meter stof terug naar huis. Enkel de kandidaat kopers van het jurkje heb ik moeten teleurstellen: naar huis komen zonder haar jurkje, had mijn dochter ontroostbaar gemaakt.  ;-) 


Patroon : Tinny Dress - Staightgrain
Stof : Hat Box - Cotton+Steel bij BabaRum.be and Brick Row -
             Timeless Treasures bij BabaRum.beWil je deze jurk zelf maken ? Kijk dan snel hier naar de Tutorial.


3 opmerkingen: