zondag 23 april 2017

The Mara Revival #mararevival


Ik ben de laatste maanden aan een heuse foto opkuis bezig. Al de digitale foto's die ik terugvind worden opgeslagen in Smugmug. Hierdoor zijn al mijn digitale foto's sinds kort altijd online raadpleegbaar vanop gsm. En zit ik dus vaak gewoon te scrollen door mijn foto's ipv facebook, pinterest of Instagram. 

Zo kwam ik eerder deze week deze foto tegen: 


Mijn inzending voor de Compagnie M Mara wedstrijd. Ik was toen al weg van het patroontje, maar toch bleef het bij dit ene exemplaar. Wat vreemd is, want Lorin droeg het super graag en het werd ook 2x doorgegeven aan een volgende 4 jarige. 

Het is ook al even geleden dat ik de mara in blogland zag passeren ... dus dacht ik 
Tijd voor een Revival 😊

Ik maakte deze week 2 verschillende versies en het lijkt wel een verslaving, want ik hem enorm veel zin om er nog te maken. 
Ik kreeg dan ook een hele lading Dear Stella stofjes binnen die stuk voor stuk perfect zouden zijn voor het patroontje. 

De eerste versie werd eentje met zomerbloempjes : een heerlijk romantisch stofje. 


Omdat het stofje al redelijk druk is, koos ik voor zo weinig mogelijk franjes... geen mouwen, zacht zalmroze paspel en 3 prachtige knoopjes die ik kreeg van Mme Khadetjes. In plaats van de stiksels, koos ik een plooi onder het knopenpad. Gisteren kroop ik opnieuw achter mijn machine. Deze keer combineerde ik twee stofjes. 
Een vrolijk strand tafereeltje en een zacht roze met een kleine stipjes print.Deze keer ging ik voor de vlindermouwtjes, maar ik maakte ze net iets minder fluffy ;-) 

Ik plooide de zalmroze stof waardoor het een beetje "ploft". Ik plaatste de lusjes ook wat dichter bij elkaar. 


Misschien dat ik de plooien hier en daar nog wel wat instik, want als ze te veel beweegt, is mijn mooie strijkwerk naar de haaien 😅Ook deze keer gebruikte ik knoopjes van Mme Khadetjes... alsof dat de enige knoopjes zijn die ik liggen heb. Je zou mijn knopenschuif eens moeten zien 😂


Voila, dat waren mijn twee Mara's. Ik hoop dat ik jullie terug wat warm gemaakt heb voor dit patroontje. Moest dit het geval zijn, mag je mij dat altijd laten weten met de #mararevival 


Lentebloempjes Multi Summer garden
Strandstofje Tropic Like it's Hot
Zalm roze stofje Scallop dot Sorbet
knoopjes : Mme Khadetjes


1 opmerking:

  1. Goed idee, zo'n Mara revival! Ik ga ook es door mijn katoentjes straks!

    BeantwoordenVerwijderen