woensdag 5 juli 2017

Fish Waffle T en Upcycle SjaalIk vind de blauwe visjes van de nieuwe See you at Six gewoon geweldig !!
Ik zou er een ganse kleerkast mee willen vullen. 

Ik maakte voor mezelf al een zomerrokje... misschien dat hier ook nog wel eens een blogpost over verschijnt ;-) 


En nu was het de beurt aan mijn dochter. 

Van mijn moeder kreeg ik deze week een lading sjaals die ze niet meer droeg. Er zat een super leuke bij, waarvan de stof me wat deed denken aan een tetradoek. Zeer dun geweven. Ideaal voor een lange zomerrok. Een lichte stof, zowel van gewicht als van warmte. 

Ik combineerde de twee stofjes samen met een tricotstofje voor onder de sjaal. Ik koos terug voor het Waffle T patroon, dat ik hier en hier gebruikte in een winterversie. Deze keer liet ik de onderste mouwdelen weg en maakte ik hem onderaan recht af ipv afgerond. 


Ik knipte het voor en het achterpand door. Het voorpand iets hoger dan het achterpand. Ik legde het patroon scheef tegen de stofvouw, zodat ik bovenaan aan de neklijn kon rimpelen om wat volume te creĆ«ren. 


De rest van de sjaal rimpelde ik en naaide ik aan een goude lende elastiek. 
De lengte is net goed vind ik. Stof : Sjaal - Fish French Terry van See you at Six - Gouden Elastiek
Patroon : Waffle T pattern. Ik had het van de Sew What club, maar ondertussen is het patroon offline


1 opmerking:

  1. Leuk! Ik vond de visjes niet overtuigen, maar dit is wel weer eens iets anders dan anders!

    BeantwoordenVerwijderen