maandag 21 augustus 2017

Sew Challenge : Nee het werd geen bikini in kurkleer ;-)


Er werd getwijfeld ... een bikini in kurkleer voor je oma, of een handtas in kurkleer.
Ik had nog nooit een bikini gemaakt, dus dat leek me wel iets. Maar in kurkleer... en dan nog voor mijn oma ... dat was er dan toch net over. 😂

Ik heb wijs veel respect voor de tassenmadammen. En ik gebruik opzettelijk wijs, omdat ik in het bijzonder fan ben van twee dames die een heel eind richting kust wonen: Khadetjes en Jace did it. Twee dames die het naaien van tassen serieus onder de knie hebben Ă©n altijd een super leuke tas met een hoekje af maken. 

Maar deze keer was het mijn beurt. 
* Een tas 
* met kurkleer 
* voor mijn oma


Ik zocht op internet naar inspiratie en van al de tassen die ik tegenkwam, leek me de versa versa uit mijn designertas wel een leuke. Ik schafte me meteen het boek aan. Met de intitiele bedoeling om er 1 tas mee te maken... maar het boek valt super mee en er staan heel wat interessante tassen in, dus wie weet. 

Ik starte met een proefexemplaar. Voor mezelf. Mijn oma heeft zelf snit en naad gedaan, dus een zeer oplettend oog voor detail. dus wat ik fout zou doen bij de mijne, kon ik dan beter doen bij het "echte exemplaar" 

Voor de mijne koos ik het blauwe kurkleer met een Cotton & Steel stofje voor de binnenkant. Geen echt proefexemplaar dus, want Cotton & Steel gebruik ik meestal niet voor proefjes ;-) 
En ik moet zeggen dat het resultaat me wel bevalt. Het is een leuk tasje, niet voor alledaags gebruik, want er zitten geen binnenzakjes in ( dat is voor het derde exemplaar, want dat bedacht ik me pas nadat tas 2 klaar was 😄 )Ik maakte er een lusje aan zodat ik er een kettinkje aan kon maken. Een tas zonder hengsels, is niks voor mij. En ik denk ook niet voor mijn oma ;-) 


Aan de binnenkant verstevigde ik het katoen met een kurkleer versiersel voor de sluiting. 

Eerste project alvast geslaagd !! Zonder al te veel "dat moet vĂ©Ă©l beter" bij de oma versie. 

Ik vroeg mijn oma welke kleur ze leuk vindt voor een tas. En ze koos wit of beige. Ik vond het kurkleer met de krokodillenprint wel leuk. 


Deze combineerde ik ook met een Cotton&Steel, eentje met wat bing bling 😉  Behalve de binnenkant, knipte ik deze keer ook het voorpand door en versierde het met een paspeltje, om het vlak te doorbreken.


 Aan de binnenkant verstevigde ik met een klein stukje van het blauwe kurkleer. 

Het leuke van deze tas demonstreer ik hieronder. De flap kan eraf !! Je kan dus verschillende flappen maken en zo heb te telkens een klein beetje een andere tas. 😃


Het was een super challenge. Ik dacht niet dat tassen maken zoveel voldoening zou geven, maar wel dus!! 

Bedankt Kristien van De Zussen voor de toffe challenge!! 

Benieuwd naar de andere uitdagingen? Deze dames vertellen je er vandaag meer over: