maandag 21 augustus 2017

Sew Challenge : Nee het werd geen bikini in kurkleer ;-)


Er werd getwijfeld ... een bikini in kurkleer voor je oma, of een handtas in kurkleer.
Ik had nog nooit een bikini gemaakt, dus dat leek me wel iets. Maar in kurkleer... en dan nog voor mijn oma ... dat was er dan toch net over. 😂

Ik heb wijs veel respect voor de tassenmadammen. En ik gebruik opzettelijk wijs, omdat ik in het bijzonder fan ben van twee dames die een heel eind richting kust wonen: Khadetjes en Jace did it. Twee dames die het naaien van tassen serieus onder de knie hebben én altijd een super leuke tas met een hoekje af maken. 

Maar deze keer was het mijn beurt. 
* Een tas 
* met kurkleer 
* voor mijn oma


Ik zocht op internet naar inspiratie en van al de tassen die ik tegenkwam, leek me de versa versa uit mijn designertas wel een leuke. Ik schafte me meteen het boek aan. Met de intitiele bedoeling om er 1 tas mee te maken... maar het boek valt super mee en er staan heel wat interessante tassen in, dus wie weet. 

Ik starte met een proefexemplaar. Voor mezelf. Mijn oma heeft zelf snit en naad gedaan, dus een zeer oplettend oog voor detail. dus wat ik fout zou doen bij de mijne, kon ik dan beter doen bij het "echte exemplaar" 

Voor de mijne koos ik het blauwe kurkleer met een Cotton & Steel stofje voor de binnenkant. Geen echt proefexemplaar dus, want Cotton & Steel gebruik ik meestal niet voor proefjes ;-) 
En ik moet zeggen dat het resultaat me wel bevalt. Het is een leuk tasje, niet voor alledaags gebruik, want er zitten geen binnenzakjes in ( dat is voor het derde exemplaar, want dat bedacht ik me pas nadat tas 2 klaar was 😄 )Ik maakte er een lusje aan zodat ik er een kettinkje aan kon maken. Een tas zonder hengsels, is niks voor mij. En ik denk ook niet voor mijn oma ;-) 


Aan de binnenkant verstevigde ik het katoen met een kurkleer versiersel voor de sluiting. 

Eerste project alvast geslaagd !! Zonder al te veel "dat moet véél beter" bij de oma versie. 

Ik vroeg mijn oma welke kleur ze leuk vindt voor een tas. En ze koos wit of beige. Ik vond het kurkleer met de krokodillenprint wel leuk. 


Deze combineerde ik ook met een Cotton&Steel, eentje met wat bing bling 😉  Behalve de binnenkant, knipte ik deze keer ook het voorpand door en versierde het met een paspeltje, om het vlak te doorbreken.


 Aan de binnenkant verstevigde ik met een klein stukje van het blauwe kurkleer. 

Het leuke van deze tas demonstreer ik hieronder. De flap kan eraf !! Je kan dus verschillende flappen maken en zo heb te telkens een klein beetje een andere tas. 😃


Het was een super challenge. Ik dacht niet dat tassen maken zoveel voldoening zou geven, maar wel dus!! 

Bedankt Kristien van De Zussen voor de toffe challenge!! 

Benieuwd naar de andere uitdagingen? Deze dames vertellen je er vandaag meer over:

20 opmerkingen:

 1. Wauw Jelle! Wat een toffe challenge ;-)
  Jouw oma kan niet anders dan content zijn met zo'n tas!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. echt twee supertassen, je moet wat mij betreft niet onderdoen voor die twee dames richting kust
  moest ik kunnen, ik bestelde zo'n blauwe bij jou ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Knap gemaakt Jelle! Heel tof ook dat accent binnenin. Ik ben fan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zó chique zeg! Die zien er echt heel netjes uit! Zou zo in een winkel kunnen liggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, wat een pareltjes! Dat boek heb ik niet in de kast staan, en ik begin stilaan toch te overwegen om hem te kopen. Zo chique zeg! Dat zijn twee tassen met cachet! X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ooh, echt mooi mooi mooi. Ik heb het boek ook liggen, maar nog niets uit gemaakt. Wel al vaak doorbladerd. Het komt er ooit wel van. Dit is wel een goede kandidaat als ik jouw versies zie.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel mooi! Dit was ik dus ook van plan voor de challenge maar het draaide anders uit wegens geen mooie deelbare rits te vinden hier in de buurt. Als ik straks een rits gevonden heb hoop ik dat mijn versie net zo mooi zal worden als die van jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Amai, zo'n mooie tassen!
  Een bikini had hier nooit aan kunnen tippen!
  Je bent de challenge helemaal aangegaan! Prachtig!
  Zus 1

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Echt supermooi, vooral de blauwe is helemaal mijn ding. Ik pin deze alvast voor inspiratie, en ga op zoek naar het boek...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Waw! Supertof gedaan, ook zo'n toffe accentjes aan de binnenkant!
  B.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. 2 prachtige tassen !! En zo'n tof idee om aan de binnenkant nog een stukje kurkleer te laten terugkomen, zowel voor de stevigheid, als voor het oog (opnieuw die punt). Dat idee ga ik onthouden als ik een nieuwe flap ga maken voor mijn Versa Versa (http://mamacreatief.com/blog/2017/5/27/versa-versa)...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. allé jong, dat is dus zot schoon hé. ik ben ook geen tassenmadame, echt echtig echtst niet. dus wow, vol bewondering!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtig gerief seg! Ik ben geen fan van het krokoleer, dus voor mij springt de blauwe er ook bovenuit. Erg geslaagd in je challenge! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Echt supermooi! Ik ben vooral van de kroko-versie... ik maakte de tas al met verschillende flapjes maar denk dat ik maar eens voor een nieuwe body in kurkleer ga ook ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wow, die zou ik zo in de winkel gaan kopen! Knap gewerkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. oh, je hebt de smaak boenk te pakken gekregen!!! wat een mega knappe tasjes! ikke jaloers... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. waaauw, dat zijn allebei echt suuuupermooie tassen! Zo een mooie vorm, en heel mooi ook in dat kurkleer! Ik wist dat niet van die flappen, dus heb ook weer wat bijgeleerd, zeker omdat ik net als jij 'wijs' veel bewondering heb voor die tassenmadammen!! Misschien lukt het me ooit ook wel ;-) je doet het alleszins al een beetje meer kriebelen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen