vrijdag 4 augustus 2017

Sponsor stofje

Als stoffenmadam krijg ik geregeld mailtjes met de vraag voor sponsoring: voor een weekend, een blogmeet, een actie voor het goede doel, voor schoolprojecten, .... 
En met geregeld bedoel ik een gemiddelde van 1 per week. Jammer genoeg kan ik niet op alle vragen ingaan, maar af en toe gebeurt het wel eens dat ik een stofje opstuur. En dan is het altijd super leuk om een blogpost te lezen of een mailtje te krijgen met een fotootje van de creatie die gemaakt werd uit jouw cadeautje. 

Vandaar dat ik ook geen seconde twijfelde om een blogpost te schrijven over een sponsorstofje dat ik kreeg op de Blogmeet van Davina. We mochten kiezen van de rijkelijk gevulde sponsortafel. Er lagen heel wat leuke spullen tussen: patronen, stoffen, fournituren, ... maar mijn oog viel meteen op een fel gekleurd stofje, dat werd gesponsord door Bobby Sewing. En ik koop zelden nog iets in een andere stoffenwinkel, maar uiteraard heb ik wel zo mijn favorieten waarvan ik denk : doeme, die hebben toch ook mooie dingen. En Bobby Sewing is daar 1 van ;-) 

But without further ado ...Ik haalde voor dit stofje het Ileana patroon van Compagnie M nog eens boven. Ik maakte het in 2015 al een paar keer, maar vreemd genoeg vergat ik het daarna. Ik vind het nochtans een super patroontje en mijn dochter heeft de vorige jurkjes tot op de draad versleten. 

Het sponsorstofje combineerde ik met een geel stofje uit eigen collectie. 

Ik koos uiteraard de halve raglan mouwtjes, want die zijn mijn absolute favoriet. Deze keer zette ik er ook een knopenpad op, maar wel zonder knopen ;-) Ik naaide er een zigzag lintje op, wat een beetje een gek rits effect geeft. 

En zo ontstond dit pareltje : Ik naaide ook nog een gele katoenen paspel aan de kraag en aan de mouw. Een klein detail, want het valt niet zo hard op, maar ik vind toch dat het wat extra geeft. 


Ik koos de halve cirkelrok deze keer, deels uit noodzaak, want ik had net te weinig stof om voor de volledige cirkelrok te gaan ;-) 


Toen ik mijn vorige Ileana post teruglas, viel me op dat er een gelijkaardige foto tussenstaat. En dan wordt ik melancholisch en besef ik hoe snel mijn kindjes groot worden!! 


Patroon : Ileana , Compagnie m
Stof : Rood met felle kikkers : Bobby Sewing
geel : Hadley bij babarum.be

3 opmerkingen:

  1. een hele mooie! ze staat echt goed met dat model

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel mooie jurk! En ze staat er ook heel mooi mee, leuk met die felle kleurtjes! En die paspel valt net genoeg op om echt mooi gevonden te worden hoor, een leuk extraatje!

    BeantwoordenVerwijderen