dinsdag 17 oktober 2017

een knippie truitje voor mezelf en Give Away

De nieuwste knippie is een toppertje!! 
Ik maakte er al twee sweaters voor mijn dochter uit. 

Om mijn dochter wat te pesten, trok ik dit weekend 1 van die sweaters zelf aan... het werd een minitruitje tot boven mijn navel en vreemde 6/8e mouwen. Maar de schouders waren nog niet zo gek fout en de mouwopening en breedte ook niet... en omdat ik zo weg was van het truitje, ging ik met het patroontje aan de slag voor mezelf. 


Ik nam een 152 ipv een 140 ( die voor mijn dochter ). Hiervan zaten de schouders meteen perfect. Ik verlengde voor en achterpand nog een paar centimeter. De mouwen maakte ik iets korter, omdat ik niet echt fan ben van lange mouwen. 


Eerst de Ruffle tussen het voorpand ... daarna zette ik voor en achterpand aan elkaar en driegde de zijnaden. Na een pasbeurt, besloot ik om aan de kant zonder ruffle een borstneep te maken. Een kleintje... 


En dan .. schouders erin, omzomen en het kraagje erin. Doordat alles uit punta is, ook het kraagje, staat het kraagje wat recht. Boordstof had mooier aangepast, maar bij de versie in knippie staat het ook recht ( daar werd het patroontje uit scuba gemaakt ), en op zich stoort het niet vind ik. 


Ik vind het alvast een geslaagd experiment!! En jullie ?

Patroon : Sweater 24 - Knippie 5/2017


Omdat ik enkele knippie stoffen verdeel, krijg ik wel eens een magazine toegestuurd... en om mijn vreugde van dit exemplaar te delen, geef ik de nieuwste knippie 5/2017 cadeau !!! 

Hier kan je alvast een paar voorbeelden zien van wat er zoal instaat. De knippie werd gewonnen door Els BrouwersProficiat Els !