dinsdag 17 oktober 2017

een knippie truitje voor mezelf en Give Away

De nieuwste knippie is een toppertje!! 
Ik maakte er al twee sweaters voor mijn dochter uit. 

Om mijn dochter wat te pesten, trok ik dit weekend 1 van die sweaters zelf aan... het werd een minitruitje tot boven mijn navel en vreemde 6/8e mouwen. Maar de schouders waren nog niet zo gek fout en de mouwopening en breedte ook niet... en omdat ik zo weg was van het truitje, ging ik met het patroontje aan de slag voor mezelf. 


Ik nam een 152 ipv een 140 ( die voor mijn dochter ). Hiervan zaten de schouders meteen perfect. Ik verlengde voor en achterpand nog een paar centimeter. De mouwen maakte ik iets korter, omdat ik niet echt fan ben van lange mouwen. 


Eerst de Ruffle tussen het voorpand ... daarna zette ik voor en achterpand aan elkaar en driegde de zijnaden. Na een pasbeurt, besloot ik om aan de kant zonder ruffle een borstneep te maken. Een kleintje... 


En dan .. schouders erin, omzomen en het kraagje erin. Doordat alles uit punta is, ook het kraagje, staat het kraagje wat recht. Boordstof had mooier aangepast, maar bij de versie in knippie staat het ook recht ( daar werd het patroontje uit scuba gemaakt ), en op zich stoort het niet vind ik. 


Ik vind het alvast een geslaagd experiment!! En jullie ?

Patroon : Sweater 24 - Knippie 5/2017


Omdat ik enkele knippie stoffen verdeel, krijg ik wel eens een magazine toegestuurd... en om mijn vreugde van dit exemplaar te delen, geef ik de nieuwste knippie 5/2017 cadeau !!! 

Hier kan je alvast een paar voorbeelden zien van wat er zoal instaat. De knippie werd gewonnen door Els BrouwersProficiat Els !

24 opmerkingen:

 1. Ik kan er alleen maar van dromen om in een Knippie-patroon te passen, maar voor dochterlief wil ik dit truitje ook wel, zo tof!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. is echt een super truitje. Ik ga er eentje in dezelfde kleur maken voor mijn dochter ook... we zijn alletwee fan :D

   Verwijderen
 2. Oh, en de Give Away mistte ik bij de eerste lezing :p Maar ik doe graag mee :) Voor mijn dochter dan, heb dat truitje al vaker zien passeren en vind hem erg leuk! Ikzelf pas al een jaar of twintig niet meer in kindermaatjes ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik neb het wat duidelijker gemaakt. Bedankt voor de opmerking ;-)

   Verwijderen
 3. Ik heb het al in het echt mogen zien! Ik dacht dat het uit de winkel kwam. Zo schoon. Ik vind trouwens dat het kraagje juist mooi is als het rechtop staat! Dat geeft wat meer elegantie! ik vrees wel dat ik niet in dat truitje van jou pas... Niet dat ik te weinig knippies heb, maar toevallig net deze niet. Ik doe mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh waaauw, ik vind 'm supermooi Jelle!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het gewoonweg prachtig! Die opstaande kraag maakt het nu net af! En green is the new black dus dat zit helemaal snor. Uiteraard wil ik graag meedingen naar het tijdschrift 😉.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Green is the new Black .. is dat ff een meevaller voor mij :D

   Verwijderen
 6. Wauw Jelle, ik zag het truitje zondag al en zou nooit gedacht hebben dat het een modelleke uit de knippie was. Een perfecte hack zou ik zo zeggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super hack! En zalig dat jij in kindermaten past!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind het echt tof, ik wil hem zelf ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel leuk uitgevoerd. Staat je geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Helemaal niet storend. Dat heb je goed gedaan, het is een mooi truitje geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Idd, niet slecht. Het staat je erg goed. Leuke kleur ook!

  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen