maandag 9 oktober 2017

Zonen09 outfit - Stik Belgique Blogtour + Give away


Een ganse maand Belgisch stikken ... niet zo eenvoudig dacht ik eerst. Maar toen ik er even bij nadacht, zijn eigenlijk 80% van mijn maaksels of met een Belgisch patroon, of met een Belgisch stofje of beide 😍

Dus keek ik eens in mijn kast welk patroontje helemaal achteraan zat en dat was toch wel de Jacob zeker !!! Zo'n toffe broek en het was al 3 jaar geleden dat ik die nog gemaakt had.

Ik hoop dat de Jacob geen introductie meer nodig heeft, maar voor zij die het licht nog niet gezien hebben:

De Jacob is een toffe bootleg, een beetje een hippie model vind ik zelf. 😉 Een van de eerste broeken waar ik me aan waagde en waar ik veel succes mee had bij ... jaja ... mijn dochter. Want ookal is het een jongenspatroon van Zonen09, toch maakte ik verschillende versies voor mijn dochter.

Om de outfit af te maken, combineerde ik de Jacob met een Theo. Ook hier geen introductie nodig denk ik, een veelzijdig jongenshemdje ( ondertussen ook voor tieners of volwassenen ).


Hier en daar liet ik een terra accentje terugkomen, zodat het hemdje goed bij de Jacob zou passen.

Toen ik alles in elkaar aan het zetten was, kreeg ik een paniekaanval... het hemd had iets van een pijama hemd !! En moest ik het opnieuw maken, zou ik de paspel in het zakje en op de schouder misschien niet meer doen. Maar toen ik het zag toen het klaar was, vond ik het er nog wel mee door kunnen. 


Voor de Theo koos ik voor lage mouwen. Ik moest de mouw in twee delen knippen om alles uit 1 paneeltje te krijgen. Doordat ik al met een naad zat onderaan de mouw, gebruikte ik die om de zoom naar terug te plooien. Daardoor geen manchetten ... jammer misschien, maar de brede mouwen passen wel bij het retro hippie gehalte van de Theo en de Jacob. 


Bij de Jacob koos ik voor de opstikzakken. Deze werkte ik af met dezelfde siersteek als de mouwen van de Theo. 


De Jacob is iets op de groei gemaakt. Daarom zette ik er een elastiekje in die ik afwerkte in de lendeband met een aantal stiksels. 


Klaar voor de aanfoto's ? 
Kamil is helemaal weg van de outfit. Vooral de Adelaar op zijn borst vindt hij geweldig !!! 


En de hoekjes van de Theo doen het ook weer bij deze. Zo'n zalig accentje !! 


Ook het zakje en de kraag, kregen een hoekje. Ik gebruikte houten knoopjes en wou deze er met mijn machine aanzetten, want ik hou niet van knopen aannaaien. Gelukkig had ik er 12, want er zijn er 3 stukgegaan bij het aannaaien !! 


Een retro outfit daar moet een hoed bij !!! Gelukkig hadden we er nog eentje liggen. En toch wel eentje met een oranje lijntje zeker !! Alsof het erom gedaan is 😆

Voor de Jacob gebruikte ik een stretch jeans in een zacht terra. De Theo maakte ik van een paneeltje van Hoffman Fabrics.


Ondanks mijn pijamahemd paniekaanval, vind ik het uiteindelijk toch wel een geslaagde outfit. Eentje met een hoek af, maar dat mag he, niet? 
Misschien weten jullie het al van vorige week, maar elke week hoort er een give-away bij de Stik Belgique Blogtour.

Deze week maken jullie kans op:

* patroon Mind The Whale
* patroon Roxy of Rozy Serial Bagmakers
* Stoffenpakket Babarum

Ik was in een blauwe stemming, dus stelde een blauw pakketje samen :


Benieuwd naar de andere deelnemers deze week ? Check snel : 8 opmerkingen:

 1. OMG, die broek!!!!! Zalige creaties. I love it!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hele leuke outfit, voor die leeftijd is dat helemaal geen pyjamahemd

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 't Zit em in die details. Leuk, dat terugkerend stiksel in hemd en broek! En ik vind het helemaal geen pyjama-look, integendeel... Zeer stijlvol! En waar heb je die knappe zoon al die tijd verborgen gehouden. Mooi ventje! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hola Pola, wat een kanjer!
  En de outfit ook ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oooh Jelle super mooi! Ik krijg plots goesting om een Jacob te maken!

  BeantwoordenVerwijderen