zondag 28 januari 2018

Norino and Rocco : perfect Yoga comboHet verbaast me elke keer opnieuw hoe graag ik mijn kinderen zie. 
Ze hebben alletwee hun gebreken... ja daar ben ik niet blind voor. 
"Mijn kind, schoon kind" zal bij mij ook wel eens voorvallen, maar niet veel vaker dan
"Mijn kind, vervelend kind" šŸ˜‚

Maar ondanks al die kleine dingetjes sta ik er toch versteld van hoe groot en oneindig moederliefde is. Vaderliefde waarschijnlijk ook, maar daar ben ik geen ervaringsdeskundige in.


Mijn dochter is luid, vraagt altijd aandacht, is drukker dan de Brusselse ring tijdens spitsuur, kan niet stilzitten, maakt constant geluid ( hetzij al neuriƫnd, al tikkend, al klappend, schuddend, piepend,... )
Ze wil altijd aandacht, tijdens de ochtend rush, tijdens dat ik aan het koken ben, met Kamil praat, film kijk, werk, in bad zit, ... Als ik in de buurt ben is het van "Mama?" 

En soms ( nee eerlijk gezegd vaak ) word ik daar foxwild van. Want ik heb geen zeeĆ«n van tijd om altijd naar haar te luisteren. En ookal zou ik die tijd hebben ... zou ik ook wel eens een momentje voor mezelf willen. 

Maar als ze dan lacht of danst of zot doet, of als ze haar broer een kusje geeft, dan ben ik het weer voor even vergeten. En gelukkig zijn er veel van die momenten dat ik haar gewoon kan opeten. Ze is zorgzaam, attent, fantasierijk, liefdevol, geĆÆnteresseerd en gewoon ronduit fantastisch. 

En ookal word ik er soms zot van... 3 seconden later besef ik weer hoe gezegend ik ben met mijn geweldige dochter. 


EĆ©n van die momenten dat ik geen rust krijg, is tijdens Yoga. En ookal probeer ik me dan in te beelden dat er een bubbel rond mij is, toch penetreert er regelmatig geluid en soms zelfs een arm of een been in mijn bubbel... 

Dus besloot ik haar een Yoga outfit te geven. Soms doet ze mee en met een nieuwe outfit, komt er misschien wat meer focus bij kijken en misschien leert ze zelf rust vinden ( ok ... dit probeer ik mezelf duidelijk wijs te maken, maar so what )

De Rocco maakte ik al een paar keer. Zie hier, hier en hier.

Maar deze keer maakte ik een Rocco tregging ( definitie van Lorin : een broek zonder rits of knopen, die zo warm is als een broek, maar spant als een legging )

Ik gebruikte de standaard maten, maar kortte de broek een beetje in en liet de pijpen wat smaller lopen naar onder. 


Ik gebruikte een melee grijze summersweat en maakte de versie met de 'koordjes'. Over de koordjes zette ik een laagje gele textielverf.  Het was een risico, maar met een tof resultaat vind ik. 


Ik combineerde de Rocco met het nieuwe sweater patroon van Noortje Prullemie : de Norino. Het is een gratis patroontje en het bestaat maar in een paar maten, maar je kan het makkelijk aanpassen naar een paar maten groten / kleiner. Op haar blog vind je tips en ook links naar andere bloggers die er al super mooie versies van maakten. 

Ik koos voor een interlock jersey in grijs en geel... een perfect match bij de broek tregging.


De boorden maakte ik in de binnenkant van de stof, want een smaller streepje is dan de andere kant. Hiermee kan je super leuke dingen doen. Met de wit blauwe versie, maakte ik een reverse Rocco sweater. 

Het kind is content... dus de mama ook. 


 Of de Yoga ervan komt weet ik niet ... maar de intentie is er alvast. šŸ˜‰


Stof : 

Rocco Accesoires ( tailleband ed ) : RockYourRocco minishop 

Patronen : 
Follow my blog with Bloglovin

4 opmerkingen: