zaterdag 13 januari 2018

Sail away Rocco : omkeerbaar in dubbelzijdige interlock

Ik was meteen weg van dit stofje! Twee kanten voor de prijs van één !! 

En dat wou ik optimaal gebruiken. 

Ik zocht dus een manier om  de Rocco omkeerbaar te maken en dat zonder twee lagen te gebruiken. Na heel wat gepuzzel had ik het... Ik stikte de naden op 1,2 cm, streek ze open, plooide ze dubbel en stikte ze elk weer vast. 


Hierdoor heb ik langs de brede strepen kant een gewone naad met twee stiksels naast. En langs de smalle streepjes kant een strookje brede strepen. 

Het was heel wat gepruts om het rond in de mouwen de armgaten ook zo te krijgen, maar de behendigheid groeide met de minuut. 


Ik vind dat het resultaat zeker gezien mag worden, maar of ik het nog een keer ga doen met al dat geplooi, gestik en geprul, daar twijfel ik aan ;-) 

Ik maakte nog eens een Punta di Roma Rocco broek erbij. De eerste die ik maakte in het wijnrood op de verrassingsworkshop van Zonen 09, komt de kast niet in. Hij wordt meteen uit de wasmand gevist. 

Ik koos deze keer voor een nachtblauwe versie, die mooi bij de trui past. 


Ik koos weer voor de versie met koordjes, want die vind ik toch oh zo cool !! Nestelringen en koord haalde ik gewoon uit de shop ( makkelijk he zo'n eigen winkel ;-) ) In onze RockYourRocco shop, vind je er in alle maten en kleuren. 

Tijd voor de andere versie van de trui... want geef toe, daar zitten jullie toch op te wachten, niet ? ;-) 


De Interlock is een heel soepel stofje, maar best wel warm. Maar het is natuurlijk geen joggingstof. Het truitje zit dus tussen een trui en een dikke T-shirt.

De broek werkte ik af met zakjes in de stofjes van de trui: 


Ik vind het een geslaagde outfit. Het heeft een beetje Sailor gehalte met de streepjes, maar net niet teveel ;-) 
Hier alleen maar lof over het Rocco patroon, maar dat hadden jullie al door denk ik ... 

Mijn zoon, mijn dochter, één van onze nichtjes en ikzelf hebben al een rocco in de kast liggen. 

Next up : The hubbie !! 

Patroon : Rocco van Zonen 09
Hack : Omkeerbaar met 1 laag
Stoffen en toebehoren : 

3 opmerkingen:

  1. Helemaal geweldig! ik zou het geprul er niet voor over hebben (Rocco is snel-klaar voor mij), maar het resultaat is fantastisch!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. heel schoon en amai wat een werk moet dat geweest zijn, ik denk dat ik het er niet voor zou overhebben maar het is wel echt mooi

    BeantwoordenVerwijderen