vrijdag 7 december 2018

Stinger - reistas - laptoptas - weekendtas - sporttas - ...

Zegt de titel genoeg? 

De Stinger is een zalig veelzijdige tas. Ik gebruikte hem al voor 3 van de 4 gelegenheden vermeld in de titel ... want om hem als sporttas te kunnen gebruiken, moet je sporten ... en dat is er de laatste tijd niet meer van gekomen. De Stinger is een patroon van Girls In Uniform, een toffe blog van 3 stoere madammen: Tatiana, Margot en Lieve. Ze maken super leuke kleding en uiteraard tassen. 

Lieve zag je trouwens in actie bij de Bertha Sew Along van FibreMood

Maar terug naar de Stinger ... 


Ik ben geen tassenmadam ... misschien konden jullie dat al afleiden van mijn blog, want buiten 2 boekentassen en 2 versa versa's, ga je hier geen tassen vinden. 

Ik moet altijd enorm veel moed verzamelen om eraan te starten... om de één of andere reden heb ik meer inzicht in patronen voor kledij, dan voor tassen. 

En ik ben niet echt iemand die uren een handleiding zal uitpluizen... het moet duidelijk zijn. 


Toen ik de foto's van Lieve haar eerste Stinger zag, kreeg ik meteen zin om erin te vliegen... Het zag er een mega praktische tas uit. 
Toen ik de materiaal lijst in handen kreeg, zonk me even de moed weer in de schoenen... Als niet tassenmadam, lijkt die lijst eindeloos 😂 Bij kledij heb je meestal niet veel meer dan 3 a 4 dingen nodig... nu was het een hele waslijst. 

Een paar dagen later kreeg ik een doosje van Kbas, gevuld met voering, tassenband, ritsen, D-ringen, ... en ookal werd nu echt pas duidelijk hoeveel verschillende dingen ik nodig had, het feit dat alles super mooi paste met het kurkleer en het canvasstofje dat ik uitkoos, deed me weer wat moed krijgen. 


Gelukkig zette ik door, want eens ik aan mijn machine zat, kon ik er geen genoeg van krijgen. De handleiding is duidelijk en wijst zichzelf uit ... net zoals ik het graag heb ;-) 
En voor ik het wist, was mijn Stinger klaar!! 

Een toffe tas met een groot binnenvak, twee zijvakken in de lengte ( waarvan 1 verstevigd voor de laptop en 1 doormiddengestikt ) .... hmmm dus eigenlijk 3 zijvakken ( 1 volledige lengte en 2 halve lengte ) 

Aan de zijkant zitten er ook nog praktische vakken waar een flesje drank in kan, maar bijvoorbeeld ook de tablets van de kinderen en de opladers. 

Aan de buitenkant koos ik voor een rits vak en een open vak, maar dit kan je zelf kiezen. Het patroon heeft ook nog leuke add-ons, zoals een sleutelkoordje enzo, maar daar heb ik deze keer voor gepast. Je zag misschien al dat de foto's niet in België zijn getrokken ... cactussen, witte marmeren trappen, ... Ik nam mijn Stinger namelijk al mee op reis. Naar het wondermooie Puglia in het zuiden van Italië. 

Een ideale tas om mee te nemen op het vliegtuig. Groot genoeg om eerste-hulp-bij-verveling spullen in weg te steken en klein genoeg om makkelijk aan je voeten te staan onder je zetel. 

Daarnaast past hij ook perfect bovenop een kleine koffer... 😉
En ik heb nog tof nieuws voor jullie, want de Stinger is een GRATIS patroon. Dus rep je naar de blogpost en download het patroontje. Ookal ben je niet echt een tassenmadam, zoals ik... even doorbijten, je zal er geen spijt van hebben!


Stoffen:
Kurkleer - Babarum ( uitverkocht ) 
Leafy Canvas - BabaRum
Tassen benodigdheden - Kbas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten